Как детска градина накара 150 деца да спортуват активно

окт 18, 2022
660

Активните физически упражнения и спорт са част от ежедневието на 167 ДГ „Малкият принц“. 150 деца от III и IV- та възрастова група развиват афинитет към спорта, чрез иновативни и креативни подвижно спортно-подготвителни игри и упражнения. За целта детската градина е обогатила материалната си база със спортни уреди и съоръжения. Сред тях са тенис на маса, шах, мрежа за волейбол, детски ракети за бадминтон, волейболни топки и др. Ежедневно се провеждат ситуации по физическа култура, утринно раздвижване, спортни игри и упражнения. По този начин децата ще придобият начални умения в различни видове спорт като: тенис на маса, волейбол, бадминтон, шах и др.

За да затвърди спортната култура детската градина е организирала конкурс за детска рисунка на тема „Моят любим спорт“.

Една от важните задачи, които стоят пред всяка страна е отглеждането на физически здрави и жизнерадостни деца. За осъществяването ѝ решаващо място има двигателната активност на децата, заяви директорът на 167 ДГ „Малкият принц“ Даниела Кулинска. За жалост проблемите на века : нервно-психическите разстройства, затлъстяването, стреса, агресията, нерационалното хранене оказват своя негативен ефект върху подрастващите. Днешното напрегнато ежедневие изисква добро владеене на стратегии и техники за овладяване на тези негативни последици, добави тя.

Доказано е, че заниманията с различни видове спорт, при добра организация и използване на различните форми в детската градина осигурява здраве, двигателен опит, формиране на умения и изграждане на мотивация за самостоятелна двигателна дейност.

Спортуването в детска възраст допринася за изграждане на редица качества. По време на игрите децата изпитват положителни емоции, научават се да приемат победата или загубата, което е от значение за поведението им в живота. Чрез различните видове спорт децата изграждат чувство за екипност, сътрудничество и взаимопомощ, като спазват духа на „честната игра“, коментират от детската градина.

Инициативата е осъществена по проект „Ваканция“, финансиран от Столина община.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 18, 2022
Как детска градина накара 150 деца да спортуват активно
Още
авг 17, 2022
542 ще са иновативните училища в България през новата учебна година
Още
юли 22, 2022
Часовете в прогимназията стават по- кратки - 40 вместо 45 минути
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия