Двойките, които се карат повече, живеят по - дълго

май 27, 2019
540

Средностатистическият американец има средно около 19 пререкания с партньора си и прекарва 5 нощи сам на дивана за месец. Ето обаче една новина, която ще ви обнадежди: семейните конфликти не са задължително вредни за вашето здраве.

Може да не вярвате в това заради чувствата на опустошение и разочарование, които вървят ръка за ръка със семейните войни. Понякога дори ви е трудно да дишате или да намалите сърцебиенето, което получавате по време на спор. Но ново проучване показва, че семейните конфликти могат да се превърнат в ключ към значително по-дълъг живот. Но винаги има едно „но“.  Изследователите уточняват, че ако искате да живеете по-дълъг и здравословен живот, трябва да съчетавате стила си на водене на спорове с този на съпруга си.

Проучването се фокусира върху 192 семейни двойки в продължение на 32 години. Основната му задача е да установи дали отношението на партньорите един към друг влияе върху тяхната смъртност. На всяка двойка са задавани въпроси за конфликтите в семейния им живот и за начина, по който обикновено се справят с тях. Например, те биха могли да отговорят: "Аз бих се побъркал и бих зарязал всичко" или "Бих се разгневил, но бих овладял емоциите си ."

Според резултатите, ако има голяма голямата разлика в начина, по който отговарят  съпругата и съпругът, тогава при тях има повишен риск от ранна смърт. В случаите, при които единият от партньорите има склонност да постиска гнева си, а другият – да избухва, рискът се удвоява. Най-добрият начин да се справим с конфликтите е чрез откровен диалог, в който всеки говори за своите болки и съмнения.

Защо е толкова важно да изразите чувствата си по сходен начин? Това е от решаващо значение, тъй като партньорите, които реагират по различен начин на конфликтите, обикновено не са удовлетворени от начина, по който те се решават. Например, съпругът иска да изпусне напрежението, което е насъбрал, докато жена му е решила да не реагира и да избягва конфликтите изцяло, отказвайки да пусне собствените си емоции да бушуват на воля. Това може да доведе до постоянен стрес, повишено напрежение и отрицателно въздействие върху здравето на съпрузите. Нещо повече, в някакъв момент всичко, което е било потискано,  избухва с пълна сила.

Двойките, които са в състояние да съчетаят своите реакции, имат по-малко конфликти и поддържат по-добро здраве. Заедно те намират правилния подход за преживяване на емоциите и се съгласяват с неща, които са полезни и за двете страни.

Източник: https://brightside.me/inspiration-relationships/couples-who-fight-live-longer-according-to-science-746460/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 17, 2019
Мъжете все повече се епилират
Още
юли 31, 2019
Защо принц Хари не иска да има повече от две деца
Още
юни 15, 2019
Самотен баща осиновява пет деца с увреждания
Още
Дневник на моята бременност- книга за всяка бъдеща майка
Купи само за: 18.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кошница за пикник за двама окт 14, 2019
Цена: 50 лв.
Bugaboo Donkey 2 Twin Black 2x система за ... сеп 21, 2019
Цена: 2986 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия