Създателят на X-Factor Саймън Коуел смята средното образование за безсмислено, иска сина му да напусне училище на 10 години

май 31, 2019
633

Саймън Коуел е един от най – заможните медийни магнати в Обединеното Кралство. Той е създател и жури в някои от най – успешните телевизионни формати като X-Factor, American Idol и America’s got talent. Известен е с хапливите си коментари по адрес на участниците в тях. А наскоро успя да разбуни духовете и с изказването си, че децата не трябва да пишат домашни и с желанието си сина му да напусне училище на 10 – годишна възраст, за да се присъедини към неговата бизнес империя. Синът му Ерик сега е на 5.
Музикалният магнат изоставя учението когато е на 16 - без обяснения и без особени планове за бъдещето: „Чувствах се по- добре извън училище. Не се стресирах много от домашните, защото просто ги захвърлях. За мен е по – важно едно дете да бъде здраво и щастливо, а не прекалено образовано и напрегнато.“ Според Саймън децата не бива да бъдат принуждавани да правят неща, които не желаят: „Не разбирам защо бихте искали да изтезавате някого, да го принуждавате да бъде някъде, където не иска да бъде. Наистина ми е мъчно за хората, на които е казано, че ако не постигнат определени неща до 16, 18 или 21 - годишна възраст, ще бъдат провалени. Просто не съм съгласен с това и бих казал на Ерик да научи каквото може и след това, ако иска да дойде и да работи с мен".
Коуъл казва, че не вижда смисъл от средното образование – за него то не е било от полза и че мрази изпитите и докладите. Според продуцента то е безсмислено след определена възраст (освен ако детето ви не е академичен гений) и той не иска Ерик да се подлага на този тормоз и да се стресира от домашните. Саймън вярва в чиракуването, като начин да се изучи дадена професия.


На 30 години Коуъл е бил разорен, без образование и спестявания. Никой не предполагал, че само десет години по-късно ще бъде един от 100-те най-богати хора на планетата. Пътят му нагоре започва през 2001 г., когато се среща с приятел с опит в продуцирането на телевизионни предавания и създават музикалното шоу, в което Великобритания да избира таланти – „Поп айдъл“.
Неговият късмет обаче едва ли ще сполети всяко дете, решило да напусне училище. Затова коментарите му срещу образователната система са посрещнати зле в родната му Великобритания. Бившият държавен секретар по образованието Майкъл Гоув дори заявява: „Учителите се стремят всеки ден да гарантират, че децата разбират важността на ученето, упоритата работа и дисциплината. Коментарите на Саймън Коуел подкопават усилията им.“ Много хора коментират и че той прекалено агресивно се намесва в живота на детето си и се опитва да предопредели бъдещето му. А още по – лошо е, че много бедни деца, които не могат да разчитат на милионите на баща си, могат да го послушат и да изоставят образованието, смята голяма част от жителите на Обединеното кралство.

Източник: https://www.dailymail.co.uk/debate/article-7086287/JANET-STREET-PORTER-Simon-Cowells-son-Eric.html

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 06, 2019
Учени: „Бебетата спят по-добре през нощта, ако ги оставим да поплачат“
Още
май 31, 2019
Първокласници дариха събираните от тях средства за лечението на малката Калина
Още
май 31, 2019
Създателят на X-Factor Саймън Коуел смята средното образование за безсмислено, иска сина му да напусне училище на 10 години
Още
Detoxme - натурален продукт за прочистване и отслабване
Купи само за: 17.90 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Шал Trussardi авг 03, 2019
Цена: 20 лв.
Дизайнерска блуза авг 02, 2019
Цена: 20 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия