Първокласници дариха събираните от тях средства за лечението на малката Калина

май 31, 2019
288

Историята на малкото бебе Калина, страдащо от цироза и нуждаещо се от чернодробна трансплантация успя да развълнува българския народ. Нацията се обедини в събирането на необходимата сума в размер на 500 хиляди лева и само само за два дни тя беше събрана. Сред дарителите се оказаха и първокласниците от ЧОУ „Азбуки“. За всеки от големите празници през годината децата сами изработват картички, украшения и лакомства и участват в базарите, организирани от училището им. Успяват да съберат сумата от 160 лева, но я пазят грижливо, за да помогнат на някой, който наистина има нужда.

Учителката им Вили Павлова попада на апела за помощ в социалните мрежи. Споделя с учениците си и единодушно решават, че това е тяхната кауза. Родителите им също се заразяват от примера на децата и оказват своята финансова подкрепа.


Госпожа Павлова смята, че децата не бива да се отглеждат като „в саксия“. Те трябва да са наясно с бедите, които понякога сполетяват хората. А най – важните неща, на които трябва да се научат в училище, са човечността и състраданието, споделя учителката.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 08, 2019
Най – големите семейства в света
Още
дек 02, 2019
Библиотеката вкъщи оказва огромно влияние върху децата
Още
ное 29, 2019
Изкуството да си такъв, какъвто си
Още
Коледни кошници
Купи само за: 68.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия