Турският Дисниленд - приказка за малки и големи

ное 23, 2019
2815

Турция е страната сред най-предпочитаните дестинации за туризъм у нас. И през 2019 година тя продължава да е сред фаворитите за отдих, екскурзии и почивка. Югоизточната ни съседка привлича с достъпните цени, доброто обслужване, хубавия климат и близкото си географско разположение. Това са и част от причините , заради които избрах да прекарам първата си семейна лятна почивка в турския курорт Анталия, в края на май тази година.
До там се лети предимно с чартърни полети, които през летния сезон са всяка седмица, а полетът е около час и половина.


Хотелът, в който отседнахме бе избран с цел да хареса на децата и в това отношение оцелихме в десетката. Още с пристигането си в The Land of legends останах с впечатлението, че попадам в гигантски детски кът. Фоайето, в което е разположена рецепцията е наситено в бонбонести цветове и отвсякъде висят бутафорни близалки и балони. Най-впечатляваща бе отрупаната с всевъзможни лакомства и желирани бонбони маса, която бе светкавично нападната от малките и големите новодошли гости на комплекса.

Стаите бяха в същата цветна стилистика, с изрисувани по стените картинки и се открояваха с доста простор и светлина.

След като се климатизирахме, установихме че хотелът предлага много атракции и забавления за цялото семейство. Най- важното бе, че всичко в него е направено така, че да привлича интереса на малчуганите от всички възрасти, а на големите да ги връща към детството.


Огромният аквапарк към хотела разполага с няколко басейна, един от които правеше изкуствени вълни за радост на всички. Останалите бяха снабдени с много пързалки, лодки, фонтани и всякакви водни съоръжения.

Два пъти дневно в Делфинариума се изнасяха представления с делфини, бели китове, моржове, тюлени и пингвини.


За мен най-впечатляващо бе възможността да плувам с делфин. Това бе емоция , която трудно би могла да се опише с думи, затова препоръчвам на всеки, който иска да я изпита.


Аквапаркът е разделен от хотелската част с внушителен канал, който наподобява каналите на Венеция и предлага възможността на гостите да разгледат комплекса с лодка или гондола.


Фонтаните са друг съществен елемент, който впечатлява гостите на хотела. Първо мащабите им са внушителни и второ те са част от феноменално светлинно и музикално шоу.


Всяка вечер шоуто бе черешката на тортата, с която завършваха забавленията за деня. 

Точно в 22.00 часа започваше зрелищна шоупрограма с артисти, музиканти и танцьори. Облечени в невероятно красиви и цветни костюми, те играеха представление, в което се изпълняваха част от арии на популярни опери, танцуваха навсякъде и дефилираха със светещи лодки по целия канал.


Шест дни подред гледахме тази шоупрограма и не ни омръзна, дори на децата. Трябва да подчертая, че част от по-малките посетители изпитваха страх от някои от героите, защото тоалетите им наподобяваха демони, но сюжетът на постановката го изискваше. Те обаче бързо забравяха за страховете си, защото по време на спектакъла навсякъде около публиката се изсипваха огромно количество сапунени мехури и децата изпадаха в еуфория.

Но сред позитивите има и негативи. Това, което може да не се понрави на по-капризните туристи е храната в основния ресторант, която за турски олинклузив хотел не бе от най-добрите, което често е предпоставка да се избере ресторант извън пакета и да се похарчат повече пари.
За тези, които това не е проблем в комплекса могат да бъдат открити куп ресторанти, сладкарници, кафенета, и заведения за бързо хранене.


Това, което лично аз отчитам като недостатък са огромните разстояния, които трябва да се изминат, за да се стигне до плажа и тоалетната, най-вече.  В един момент малко се натоварих от многото хора, огромните и изкуствени пространства, но най-много може би ми липсваше морето.

Многото атракции и басейни не можеха да заместят полъха от морския бриз и уюта на морския плаж. Но тези забележки са много минимални на фона на всичко останало, което изживяхме там и ще помним цял живот.

Тагове:
Турция Анталия почивка The Land of legends екскурзия

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 03, 2019
Култовите комици от НЛО се завръщат с грандиозен концерт-спектакъл
Още
дек 02, 2019
Пътуване с легендарния „Ориент експрес“
Още
ное 23, 2019
Разходка из най - красивите замъци на Европа
Още
Коледни кошници
Купи само за: 68.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия