Тайната за стоките на аутлет индустрията

юни 20, 2019
531

В повечето аутлети потребителите си купуват ниско качество продукти, произведени специално за нуждите на евтините вериги, които никога не са били излагани в оригиналните магазини.

Цените са много по- ниски, защото тяхното качество е също толкова ниско. За това е докладвала още през 2014 година в САЩ Федералната търговска комисия на своя информационен профил.

Това е малката търговска тайна на аутлет индустрията, която никой не знае, разкриват от комисията.

По-голямата част от продадената стока в евтините вериги на големите марки всъщност е произведена специално за тях. Това не са по- стари и изостанали модели от колекциите , а продукти с по-ниско качество, затова и цената им е значително по-ниска.

Информацията набира все по-голяма популярност в чуждестранните медии, защото доста хора са установили разликите между стоките в скъпите търговски обекти и тези в по-евтиния им аналог.

Разследване на терен на американската CBC Marketplace е стигнало до същия извод през 2016 година в няколко американски марки.

Специалистите са сравнили сходни продукти от магазините на популярните марки с тези от аутлет центровете им. Облеклото и чантите са изглеждали много идентични, но значително количество от тях е било направено с по-нискокачествени материали, като по-малко издръжливи вълни и кожи.

Експертът по корпоративни комуникации към Corporate communications Ginger reeder Нюман Маркус  обяснява, че много от дизайнерските дрехи имат различен плат, копчета или финални щрихи на цялостния дизайн в сравнение с оригиналните.

Концепцията на аутлет магазините е да предлагат стоки, които не са успели да се продадат навреме, останали са излишък и имат леки фабрични дефекти. Днес обаче контролните органи в Америка и Западна Европа алармират, че 85 % от продуктите , продавани в аутлетите са произведени специално за тях и са с по-ниско качество от тези на оригиналния представител. Всичко това подвежда потребителите, обобщават експертите.

У нас манията за пазаруване в аутлет центровете също е доста разпространена. Много хора, дори предприемат пътувания с такава цел до близки и по-далечни дестинации.

Правим го с идеята, че ще си купим нещо оригинално на значително по-ниска цена и ще можем да го носим няколко сезона. А тръпката от закупуването им е голяма.

Въпреки информацията от проучванията няма нищо лошо в пазаруването от аутлети. Важното е да имаме едно на ум, че ниската цена доста често съответства на ниското качество и да се вглеждаме внимателно в детайлите на продуктите.

Дори магазините за хранителни стоки използват трикове, за да ни карат да харчим пари.  

За потребителите е от значение да са наясно с тези трикове и да ги взимат предвид , когато обмислят да купят нещо.

Тагове:
аутлети пазаруване

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 20, 2019
Дуейн Джонсън "Скалата" каза „Да“ на дългогодишната си приятелка
Още
авг 13, 2019
Как изкуството може да промени дори БДЖ
Още
авг 13, 2019
Джон Траволта на 65 – отново в ритъма на танца
Още
Detoxme - натурален продукт за прочистване и отслабване
Купи само за: 17.90 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Шал Trussardi авг 03, 2019
Цена: 20 лв.
Дизайнерска блуза авг 02, 2019
Цена: 20 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия