Национален фестивал събира популярни изпълнители да съживят българската музика

ное 23, 2019
632

Националният фестивал за нова българска поп и рок музика - София ще събере на едно място утвърдени български изпълнители и млади творци, които ще представят авторски български песни.

Сред популярните имена са Маргарира Хранова, Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Орлин Горанов, Кристина Димитрова и групите ПИФ и Акага.

Всички те редом с по-младите си и все още не толкова популярни колеги се очаква да напълнят зала номер 1 на НДК на 18 септември 2019 година, когато ще бъде тържествено отбелязан и празника на София. 

До този момент към 70 участника са подали своите демо версии за песни, но се очаква техният брой да нарастне, защото крайният срок е до 30 юни.  

Подборът на песните се определя от компетентно жури по анонимен път. Селекционната комисия трябва да избере 12 песни, които ще участват в конкурса.

Това е единственият фестивал в България, който се прави на живо, със жива музика, без синбеци и плейбеци, обясни за myfamily Пейо Пеев, организатор на конкурса.

Гласуването на гала концерта също става явно и всеки от публиката вижда членовете на журито, които са много популярни български автори като Стефан Димитров, Михайл Белчев, Иван Тенев и др. В журито влизат и редактори на популярни бълагрски медии, които излъчват българска музика. Това са БНР, Хоризонт, Христо Ботев и БГ радио, с който фестивала има партньорски взаимоотношения.

Организаторите са предвидили тази година да има и по-модерно визуално оформление на сцената с видео стени. Ще бъдат  изградени две сцени, като на едната ще бъдат представени рок групи, а на другата поп, соул и аренби изпълнители .

Според регламента на конкурса трябва да участват само нови песни, които не са излъчвани по медиите до 30 юни. След тази дата медийните партньори на фестивала БНР и БГ радио започват излъчване и популяризиране на песните, защото наградата на публиката се определя чрез смс-и.

Постъпленията от смс-те ще отидат в дарителска сметка за социална кауза.

Шоуто се очертава да бъде още по-интересно, защото тази година фестивалът чества своя първи юбилей – 10 години.

За 10 годишната си история през него са преминали над 1000 песни и е дал на националните медии над 120 изпълнения, които са се превърнали в хитове, коментира Пейо Пеев.

Идеята на фестивала е да се популяризира българската музика, защото в днешно време тя  се произвежда на компютри. С този регламент целта е да си припомним основния начин на правене на аранжимент и свирене на живо, допълни той.

Освен на големите имена фестивалът дава възможност да се изявят и всички независими артисти, които не са подкрепени от големите мениджърски компании в бранша. Това изискване е спазено съобразно европейската стратегия, според която 30% от музиката, която се излъчва по медиите трябва да бъде от независими артисти.

Публиката ще може да се наслади на истински изпълнения на живо и ще се запознаят с музика от некомерсиален характер.

На една сцена ще има изпълнители от всички поколения. Заповядайте!

Билети за фестивала може да намерите на касите на НДК или на eventim.bg

Тагове:
фестивал Фестивал за поп и рок музика

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 27, 2020
Краби – по – красивият и чист Тайланд
Още
яну 23, 2020
Какво обичат да си похапват в Тайланд
Още
яну 23, 2020
Зоопаркът в Сингапур – тропически оазис, в който няма решетки
Още
Каприз Ивент - цялостна организация на вашето събитие
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия