В обърнатата къща Топелс

юли 10, 2019
700

Една необикновена къща привлича от далеч погледите в германското градче Вертхайм. Причината е, че изглежда преобърната на 180 градуса от силна буря. В нея може да се влезе единствено през покрива. А придвижването вътре не е никак лесно, защото всичко е под наклон.


Необикновеният дом разполага с девет стаи. За изработването им са изразходвани 50 тона дърво и 30 000 винта. Повече от 200 различни части от мебелировка като тоалетни чинии, вана, легла, маси и столове висят от тавана. Това предполага безброй възможности за нестандартни снимки, каквито едва ли можете да си направите на друго място.


Това е място, където една детска се превръща в реалност. Създателите на Toppels-Haus - Андреас Хакен и Буркард Шек - още като деца се опитвали да си представят какво е да ходиш по тавана и да си играеш с гравитацията. Години по-късно двамата решават да пресъздадат мечтата си в реално съществуваща сграда. През 2015 г. намират подходящо място за реализиране на странния си проект. Първоначално къщата е построена по правилния начин - с под и покрив, които са си на мястото и едва след завършването й е обърната с главата надолу. Това става с помощта на два крана. Цялото начинание отнема девет месеца или 40 000 часа труд, положен от 30 майстори и инженери. За да бъде сигурно закрепването на мебелите са използвани специални магнитни винтове.


За да вдъхнат живот на Toppels-Haus създателите й измислят и семейство - баща Павел, майка Тина, син Тони и дъщеря Клара, което уж живее в нея. Има много вещи, които все едно са оставени от тях. Според историята Тина управлява Лудото кафене, което е построено в непосредствена близост до къщата. Тук можете - ако успеете да разчетете менюто, което също е с главата надолу - да се насладите на чаша кафе и вкусна торта.

Не само къщата, но и колата на семейство Топелс също е обърната с главата надолу.


Входната такса, за да се ансладите на това щуро преживяване е 4,50 евро за възрастен и 3,50 евро за дете. Отворена е 365 дни в годината, от 9 до 19 часа.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 14, 2019
Изследвания на мозъка разкриват защо някои хора остават влюбени и след десетилетия
Още
окт 04, 2019
Смехът, семейството и здравето са тайните за нашето щастие
Още
окт 03, 2019
Мелинда Гейтс инвестира 1 млрд. долара за равнопоставеност между половете
Още
Дневник на моята бременност- книга за всяка бъдеща майка
Купи само за: 18.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Маса + 6 стола за трапезария окт 14, 2019
Цена: 115 лв.
Кошница за пикник за двама окт 14, 2019
Цена: 70 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия