Певицата Йоанна Спейс: „България е жадна за нова, качествена и мелодична музика“

авг 06, 2019
282

Яница Дамянова, по известна като Йоанна Спейс, е едно от новите имена на българския музикален небосклон. Започва да се занимава с музика сравнително късно –  на 24 години. Тогава завършва и второто си висше образование и осъзнава, че не иска да се занимава с това, за което е учила – книгоиздаване и връзки с обществеността. Постоянно мисли за музика. Решава, че това ще бъде нейния път и тръгва на уроци при вокален педагог.

Започва да се изявява в различни заведения. В началото й се налага да пее поп фолк  и народни песни. Но това не е стила, в който иска да се развива. Винаги е била почитател на поп музиката. Следи и се възхищава на създаваната в този стил музика в съседна Румъния. Заради мелодичността и докосващите текстове. Обещава си и тя да създаде такива някой ден. И в началото на 2017 година този ден идва. Тогава започва да пише собствена музика. Вече не й е достатъчно да изпълнява популярни парчета на други музиканти. Във всяка песен влага по нещо от себе си. Казва, че е важно за какво се пее, защото думите оставят послание във Вселената. Знае, че тъжните песни могат да бъдат много красиви, но предпочита нейните да са позитивни и  да оставят красив отпечатък. Избира артистичния псевдоним Йоанна Спейс, защото  й звучи мащабно и космическо.

Иска й се да има повече места за изява на младите таланти у нас. Щастлива е, че в културния календар на столицата ни има събитие като Фестивала за поп и рок музика.  Казва, че е хубаво да има повече такива конкурси. Защото България е гладна и жадна за нова, качествена и мелодична българска музика. Участва в конкурсната програма с песента „Не ме е страх“.  С нея заявява, че човек не бива да спира да се бори за мечтите си. Че страхът не трябва да е определящ.  Вярва, че когато промениш нагласата си, започваш да привличаш нещата, които искаш.

Билети за фестивала могат да бъдат закупени от касите в НДК и на https://www.eventim.bg/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 14, 2019
Маргарита Хранова: „Няма достатъчно фестивали, на които да се изявят стойностните български изпълнители“
Още
авг 12, 2019
Запознайте се с Лина По, която иска да създава качествена българска музика
Още
авг 07, 2019
Емилия Валенти: „Не е лесно да пробиеш в България, ако не искаш да се разголваш и да правиш компромиси със себе си!“
Още
Detoxme - натурален продукт за прочистване и отслабване
Купи само за: 17.90 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Шал Trussardi авг 03, 2019
Цена: 20 лв.
Дизайнерска блуза авг 02, 2019
Цена: 20 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия