Запознайте се с Лина По, която иска да създава качествена българска музика

окт 28, 2019
537

Полина Цанева се занимава се с музика от 5 – годишна. Израства в Търговище. Пее в различни вокални групи. Явява се на всички възможни конкурси, които се провеждат в региона. По – късно се мести да учи в София, защото казва, че „музиката е тук“.
Днес вече е на 26 години, но не спира да се състезава. Иска й се в България да има повече конкурси за авторска българска музика. Развълнуване е от предстоящото си участие във Фестивала за поп и рок музика, който ще се проведе в София на 18 септември. Това е един огромен шанс за младите хора, които искат да стъпят на пазара без подкрепата на продуцент, убедена е младата изпълнителка. Защото след подобни конкурси изпълнителите стават по – разпознаваеми. А за да е още по - разпознаваема, Полина е избрала и своя артистичния псевдоним - Лина По.
Певицата има и участия в различни пиано барове. Забелязала е, че там най – добре се възприемат българските песни. Хората са много щастливи да слушат песни на Тони Димитрова, Лили Иванова, Любо Киров, Авеню… Певицата не е учудена, че се предпочитат златните български хитове. Целта й е и тя да създава такива. Занимава се и с писане на музика и текстове. Опасява се, че цялата музика днес се е променила. Иска й се да върне онзи момент, когато са се създавали качествени песни, които хората пеят десетилетия наред. Не смята, че истинската музика се прави на компютър, както много музиканти се изкушават.
Преди няколко месеца записва песен в Лондон. С английски текст. Тя обаче не се възприема много добре от публиката в България. Когато създава български текст, публиката вече е доста по – отзивчива.
Вярва, че може да успее и сама. Казва, че не би подписала договор с никоя от големите музикални компании у нас. Опасява се, че ще я принудят да пее комерсиална музика. А това е в противоречие с нейното желание да създава качествена музика за хората. Вярва, че ако си различен, музикалният пазар не те изключва.
Ако искате да чуете изпълнението на Лина По и на други млади и талантливи изпълнители, билети за Фестивала за поп и рок музика – София 2019 могат да се закупят на касите на НДК и на https://www.eventim.bg

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 29, 2020
Д - р Симидчиев: “Няма пари за проследяване състоянието на белите дробове при преболедувалите коронавирус, а те често са увредени“
Още
юни 26, 2020
Проф. Балтов: „Хората се разпуснаха прекалено много! Трябва да имаме самосъзнание и дисциплина“
Още
юни 25, 2020
Доц. Андрей Чорбанов: “Много малко хора са заразени на случаен принцип с коронавирус. Необходим е близък контакт“
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия