Маргарита Хранова: „Няма достатъчно фестивали, на които да се изявят стойностните български изпълнители“

авг 14, 2019
503

Една от най – обичаните певици е на сцената повече от 40 години. Започва да се изявява на 14 години като част от вокална група „Маяковски“. Завършва Естрадния отдел на Българската държавна консерватория и постъпва във вокално трио "Обектив". През 1972 г започва самостоятелната й кариера. Има над 500 записа, събрани в 18 албума. Участва в различни конкурси у нас и в чужбина. Най – силни впечатления у нея обаче е оставил „Златният Орфей“. Спомня си, че винаги вълнението е било голямо: „Златният Орфей беше форума, който очаквахме с нетърпение.“ С респект разказва, че е представяла песните на най – добрите композитори и не си е тръгвала без приз. Два пъти в ръцете й се озовава и голямата награда.
Смята, че днес у нас няма достатъчно музикални конкурси. Казва, че е прекрасно, че съществува Фестивала за поп и рок музика – София, защото музикантите наистина имат нужда от него. Тя участва в него още от създаването му. Марги Хранова е преживяла израстването и развитието на Фестивала. Пяла е на различните сцени, на които се е провеждал през годините - пред НДК и пред Народния театър. Смята, че заслужено вече се провежда в Зала 1 на НДК, което показва и един по – висок ранг на събитието. Радва се, че се изпълняват качествени песни. Обяснява, че може да са малко по – трудни за възприемане, но умеят да възпитават. Защото, според Марги, ролята на изкуството е и да възпитава. Тя приема Фестивала и като стимул за композиторите, които получават възможност да представят новите си творби. Защото човек прави музика, за да бъде чута и оценена.
Маргарита Хранова няма точна рецепта за това как е успяла да се съхрани толкова години като жена и музикант. Но разкрива, че най – важно е да притежаваш дарба, професионализъм и любов към музиката.

Билети за Фесдтивала за поп и рок музика - София 2019 могат да бъдат закупени от касите на Националния дворец на културата и на https://www.eventim.bg

 

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 10, 2019
Започва пълнолуние в Телец – наяве ще излязат дълго потискани чувства
Още
окт 28, 2019
Какво чакаш още – да гледаш чуждите деца през прозореца или ще ходиш да си купиш от сиропиталище?
Още
окт 28, 2019
Мария Атанасова – добрата фея за хората с увреден слух
Още
Каприз Ивент - цялостна организация на вашето събитие
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия