Маргарита Хранова: „Няма достатъчно фестивали, на които да се изявят стойностните български изпълнители“

авг 14, 2019
372

Една от най – обичаните певици е на сцената повече от 40 години. Започва да се изявява на 14 години като част от вокална група „Маяковски“. Завършва Естрадния отдел на Българската държавна консерватория и постъпва във вокално трио "Обектив". През 1972 г започва самостоятелната й кариера. Има над 500 записа, събрани в 18 албума. Участва в различни конкурси у нас и в чужбина. Най – силни впечатления у нея обаче е оставил „Златният Орфей“. Спомня си, че винаги вълнението е било голямо: „Златният Орфей беше форума, който очаквахме с нетърпение.“ С респект разказва, че е представяла песните на най – добрите композитори и не си е тръгвала без приз. Два пъти в ръцете й се озовава и голямата награда.
Смята, че днес у нас няма достатъчно музикални конкурси. Казва, че е прекрасно, че съществува Фестивала за поп и рок музика – София, защото музикантите наистина имат нужда от него. Тя участва в него още от създаването му. Марги Хранова е преживяла израстването и развитието на Фестивала. Пяла е на различните сцени, на които се е провеждал през годините - пред НДК и пред Народния театър. Смята, че заслужено вече се провежда в Зала 1 на НДК, което показва и един по – висок ранг на събитието. Радва се, че се изпълняват качествени песни. Обяснява, че може да са малко по – трудни за възприемане, но умеят да възпитават. Защото, според Марги, ролята на изкуството е и да възпитава. Тя приема Фестивала и като стимул за композиторите, които получават възможност да представят новите си творби. Защото човек прави музика, за да бъде чута и оценена.
Маргарита Хранова няма точна рецепта за това как е успяла да се съхрани толкова години като жена и музикант. Но разкрива, че най – важно е да притежаваш дарба, професионализъм и любов към музиката.

Билети за Фесдтивала за поп и рок музика - София 2019 могат да бъдат закупени от касите на Националния дворец на културата и на https://www.eventim.bg

 

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 17, 2019
Петър Писарски от „Атлас“ подава ръка на талантливите деца на България
Още
сеп 17, 2019
Младите рок таланти, които възпяват българщината
Още
сеп 03, 2019
Вяра Панталеева: „Искам да разголвам душата, а не тялото си!“
Още
Фестивал за поп и рок музика
Купи само за: 10.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Арт морско огледало авг 25, 2019
Цена: 45 лв.
Шал Trussardi авг 03, 2019
Цена: 20 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия