Топ дестинациите по света, които ще ви платят, за да отидете там

окт 28, 2019
774

Застаряването и намаляването на населението е проблем, който засяга повечето развити страни по света и техните икономики.За да намерят решение на този проблем много държави са разработили програми за привличане на чужденци, които да се заселят и работят там. С цел постигане на демографски растеж страните търсят да привлекат млади двойки и семейства, а други да подобрят дадена индустрия и да създадат повече работни места. И тук не става дума само за черноработници. Търсят се дори предприемачи и желаещи да стартират нов бизнес. Някои дори предлагат до 32 000 паунда, за да се преместите на новото място, като в списъка са страни като Италия, Гърция и САЩ. 

Ето част от страните, които очакват своите нови граждани и са готови да ви платят затова:

Антикитера, Гърция

Разположен между Крит и Китара, остров Антикитера се намира на 45 минути със самолет от Атина. Малкият оазис търси повече хора да живеят там, тъй като по-младото население заминава да търси за повече възможности за работа на най-оживените гръцки острови.

В Антикитера живеят само 24 души, а през летния сезон броят им достига 40.

Островът планира да предлага 500 евро (450 британски лири) на месец в продължение на три години на хората, които ще се преместят там, което възлиза на общата сума от 16 200 паунда за целия период.

Кандела, Италия

Малкият град в местността Пулия (Италия) предлага до 2000 евро на месец на новодошлите граждани. Инициативата започва след като населението на града е намаляло от 8000 до едва 2700 в момента.

Точната сума на месец зависи от семейния статус на желаещите да се заселят там, а то варира от 800 евро на месец за сам човек, 1200 евро за двама души, до 1800 евро за тричленни семейства и 2000 евро за четиричленни семейства.

Единствената уловка е, че трябва да станете жител, заедно с къща и работа от поне 7500 евро (6 700 евро) годишно.

Вермонт, САЩ

Американският щат Вермонт е с една от най-ниските популации в САЩ, поради което управата там се надява да привлече чуждестранни работници в района.

Програмата включва безвъзмездна финансова помощ от 5000 долара на година, като условието е да се пребивава поне 2 години и сумата да достигне до 10 000 долара, с която да се покрият разходите по преместването на кандидатите за работа.

Тулса, Оклахома

Вторият по големина град в щата Оклахома също се бори с демографската криза и има подобна програма за привличане на млади хора и работници като Вермонт.

Тулса предлага 10 000 долара безвъзмездна финансова помощ, за да се заселите там, месечна стипендия за жилище и работа, която ще ви намерят от бюрото по труда.

Сантяго, Чили

Столицата на Чили отправя най-доброто предложение за желаещите да кандидатстват за работа там. Тук сумата възлиза на 40 000 щатски долара, за да станете гражданин на Сантяго. Чилийското правителство търси предимно предприемачи в сферата на технологиите, които да стартират своя бизнес там. Програмата Start – Up Чили е ориентирана основно към жени предприемачи в сектора, които имат поне три годишен професионален опит по специалността. Офертата също така включва целогодишна работна виза, както и безплатно пространство за сътрудничество.

България също от години се опитва да се справи с демогрфаската криза. В програмата на настоящето правителство също има заложени мерки за привличането на работници от трети страни, но те далеч не обещават подобно заплащане. На този етап у нас бизнесът успява да привлече работници от Узбекистан, Украйна, Казахстан и др.

Тагове:
дестинации заселване САЩ Италия Гърция Чили

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 04, 2020
Учени обясняват как да изчислите "човешката" възраст на кучето си
Още
юли 01, 2020
Над половината българи се определят като хубави
Още
юни 29, 2020
Как Банкок превърна неизползвана влакова линия в парк
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия