Топ дестинациите по света, които ще ви платят, за да отидете там

окт 28, 2019
1048

Застаряването и намаляването на населението е проблем, който засяга повечето развити страни по света и техните икономики.За да намерят решение на този проблем много държави са разработили програми за привличане на чужденци, които да се заселят и работят там. С цел постигане на демографски растеж страните търсят да привлекат млади двойки и семейства, а други да подобрят дадена индустрия и да създадат повече работни места. И тук не става дума само за черноработници. Търсят се дори предприемачи и желаещи да стартират нов бизнес. Някои дори предлагат до 32 000 паунда, за да се преместите на новото място, като в списъка са страни като Италия, Гърция и САЩ. 

Ето част от страните, които очакват своите нови граждани и са готови да ви платят затова:

Антикитера, Гърция

Разположен между Крит и Китара, остров Антикитера се намира на 45 минути със самолет от Атина. Малкият оазис търси повече хора да живеят там, тъй като по-младото население заминава да търси за повече възможности за работа на най-оживените гръцки острови.

В Антикитера живеят само 24 души, а през летния сезон броят им достига 40.

Островът планира да предлага 500 евро (450 британски лири) на месец в продължение на три години на хората, които ще се преместят там, което възлиза на общата сума от 16 200 паунда за целия период.

Кандела, Италия

Малкият град в местността Пулия (Италия) предлага до 2000 евро на месец на новодошлите граждани. Инициативата започва след като населението на града е намаляло от 8000 до едва 2700 в момента.

Точната сума на месец зависи от семейния статус на желаещите да се заселят там, а то варира от 800 евро на месец за сам човек, 1200 евро за двама души, до 1800 евро за тричленни семейства и 2000 евро за четиричленни семейства.

Единствената уловка е, че трябва да станете жител, заедно с къща и работа от поне 7500 евро (6 700 евро) годишно.

Вермонт, САЩ

Американският щат Вермонт е с една от най-ниските популации в САЩ, поради което управата там се надява да привлече чуждестранни работници в района.

Програмата включва безвъзмездна финансова помощ от 5000 долара на година, като условието е да се пребивава поне 2 години и сумата да достигне до 10 000 долара, с която да се покрият разходите по преместването на кандидатите за работа.

Тулса, Оклахома

Вторият по големина град в щата Оклахома също се бори с демографската криза и има подобна програма за привличане на млади хора и работници като Вермонт.

Тулса предлага 10 000 долара безвъзмездна финансова помощ, за да се заселите там, месечна стипендия за жилище и работа, която ще ви намерят от бюрото по труда.

Сантяго, Чили

Столицата на Чили отправя най-доброто предложение за желаещите да кандидатстват за работа там. Тук сумата възлиза на 40 000 щатски долара, за да станете гражданин на Сантяго. Чилийското правителство търси предимно предприемачи в сферата на технологиите, които да стартират своя бизнес там. Програмата Start – Up Чили е ориентирана основно към жени предприемачи в сектора, които имат поне три годишен професионален опит по специалността. Офертата също така включва целогодишна работна виза, както и безплатно пространство за сътрудничество.

България също от години се опитва да се справи с демогрфаската криза. В програмата на настоящето правителство също има заложени мерки за привличането на работници от трети страни, но те далеч не обещават подобно заплащане. На този етап у нас бизнесът успява да привлече работници от Узбекистан, Украйна, Казахстан и др.

Тагове:
дестинации заселване САЩ Италия Гърция Чили

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
мар 04, 2021
Флоренция не иска да се завръща към свръхтуризма, ще разпръсне известни произведения на изкуството из цяла Тоскана
Още
мар 03, 2021
Вълчев с приветствие за 3 март: "Благополучието ни е свързано с изграждането на образовани хора"
Още
мар 01, 2021
Експерти от цял свят споделят ще пътуваме ли както преди
Още
Организирайте любимото си събитие с "Каприз Ивент"
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия