На почивка в космоса. Проектираха първият космически хотел

сеп 03, 2019
112

Проектираха първият космически хотел, който се очаква да побере около 400 посетители. Туристическата орбитална космическа станция ще разполага с удобства, които са характерни за повечето топ хотели по света като ресторанти, барове и кино.

Обектът е прокетиран от фондация Gateway и има планове да надгради и подобри технологията, която се използва в Международната космическа станция (МКС), обикаляща около Земята.

За разлика от МКС, която се използва за научни цели, футуристичният космически хотел ще представлява орбитален круизен кораб с луксозни помещения за настаняване, отдих и забавления. Дизайнерите са предвидили в хотела да  има място за провеждане на образователни семинари и конференции.

Гостите ще могат да се разхождат спокойно, защото ще бъде направена изкуствена гравитация, която ще гарантира комфорта и удобството им.

Хотелът е проектиран във формата на колело с диаметър 190 метра. Планът е това колело да се върти, така че да създава подобна гравитационна сила на тази, която се усеща на Луната.

Статите ще бъдат обзаведени с модерно и меко обзавеждане и топли домашни цветове, с които ще се придаде уют на помещенията.

Фондацията се надява до 2025 г. хотелът да бъде изграден, да функционира нормално и да посрещне първите си посетители.  Очакванията на инвеститорите са туристическият обект да бъде посещаван от 100 туристи всяка седмица.

След като космическия туристически обект заработи, от Gateway планират да построят още по-голям хотел извън планетата Земя, който да може да побере до 1400 туристи.

Снимки: Gateway Foundation

Тагове:
космически хотел Gateway Foundation Космос туризъм

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 03, 2019
На почивка в космоса. Проектираха първият космически хотел
Още
сеп 03, 2019
Топ дестинациите по света, които ще ви платят, за да отидете там
Още
сеп 14, 2019
Астропрогноза: Следващият месец може да доведе до сбъдване на много мечти
Още
Фестивал за поп и рок музика
Купи само за: 10.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Арт морско огледало авг 25, 2019
Цена: 45 лв.
Шал Trussardi авг 03, 2019
Цена: 20 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия