На почивка в космоса. Проектираха първият космически хотел

окт 28, 2019
200

Проектираха първият космически хотел, който се очаква да побере около 400 посетители. Туристическата орбитална космическа станция ще разполага с удобства, които са характерни за повечето топ хотели по света като ресторанти, барове и кино.

Обектът е прокетиран от фондация Gateway и има планове да надгради и подобри технологията, която се използва в Международната космическа станция (МКС), обикаляща около Земята.

За разлика от МКС, която се използва за научни цели, футуристичният космически хотел ще представлява орбитален круизен кораб с луксозни помещения за настаняване, отдих и забавления. Дизайнерите са предвидили в хотела да  има място за провеждане на образователни семинари и конференции.

Гостите ще могат да се разхождат спокойно, защото ще бъде направена изкуствена гравитация, която ще гарантира комфорта и удобството им.

Хотелът е проектиран във формата на колело с диаметър 190 метра. Планът е това колело да се върти, така че да създава подобна гравитационна сила на тази, която се усеща на Луната.

Статите ще бъдат обзаведени с модерно и меко обзавеждане и топли домашни цветове, с които ще се придаде уют на помещенията.

Фондацията се надява до 2025 г. хотелът да бъде изграден, да функционира нормално и да посрещне първите си посетители.  Очакванията на инвеститорите са туристическият обект да бъде посещаван от 100 туристи всяка седмица.

След като космическия туристически обект заработи, от Gateway планират да построят още по-голям хотел извън планетата Земя, който да може да побере до 1400 туристи.

Снимки: Gateway Foundation

Тагове:
космически хотел Gateway Foundation Космос туризъм

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
ное 10, 2019
Най-старата двойка в света ще отпразнува 80 години брак
Още
ное 08, 2019
Седем ползи от прегръдката
Още
ное 05, 2019
Венера в Стрелец - идва времето на любовта и парите
Още
Дневник на моята бременност- книга за всяка бъдеща майка
Купи само за: 18.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кошница за пикник за двама окт 14, 2019
Цена: 50 лв.
Bugaboo Donkey 2 Twin Black 2x система за ... сеп 21, 2019
Цена: 2986 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия