Пещерата Бенагил - магнит за милиони туристи

сеп 08, 2019
628

Португалия е красивото, различно лице на Европа. Имах щастието да прекарам там две седмици през август. Тръгнахме от Лисабон, бяхме и в Синтра. Половината от времето отделихме на Алгарве – най – южната част от страната, където се намират едни от най – красивите плажове в Европа. Един от тях е скрит в легендарната пещера Бенагил. Намира се до едноименното градче, на брега на Атлантическия океан. В нея може да се влезе само откъм морето. Бенагил е създадена изцяло от природата и те кара да се замислиш за нейната мощ и величие. Въпреки сравнително малкото разстояние от плажа (около 300 метра), не е препоръчително да се плува до там. Дъното е покрито с парчета скали. Много са фирмите, които предлагат различни начини за транспортиране до този феномен. Някои туристи избират джетове или каяци.

Ние предпочетохме разходката с моторна лодка. Тръгнахме от Карвоейро, където бяхме отседнали. За час и половина успяхме да разгледаме не само Бенагил, но и още няколко красиви пещери в морето. Цената е 80 евро за двама възрастни и едно дете.


До края на 20 век икономиката на градчето Бенагил разчита на океанския риболов, но днес районът се е превърнал в една от най - известните туристическа зони. И това съвсем не е случайно – топлината, красотата и ярките цветове се запечатват в душата на всеки, имал щастието да ги види.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 08, 2019
Пещерата Бенагил - магнит за милиони туристи
Още
юли 31, 2019
Македонците, които пеят на български
Още
юли 18, 2019
14 песни ще влязат в битката на деветото издание на Международния фестивал за поп и рок музика СОФИЯ 2019
Още
Фестивал за поп и рок музика
Купи само за: 10.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Арт морско огледало авг 25, 2019
Цена: 45 лв.
Шал Trussardi авг 03, 2019
Цена: 20 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия