Младите рок таланти, които възпяват българщината

окт 28, 2019
1339

Преди 7 години четири млади и талантливи момчета се събират, за да правят качествена музика на роден език. Избират името stereorush. Следват участия в различни фестивали у нас и зад граница, финал в един от най – известните музикални формати, съвместни участия с Поли Генова, Сигнал, Маргарита Хранова, Любо Киров, Орлин Горанов... През 2014 година са избрани да бъдат подгряваща група на Uriah heep на концерта им в Букурещ. Българските музиканти остават възхитени от добронамереното и приятелско отношение на известните артисти. Получават от тях и ценни професионални съвети.
През 2015 година Никола, Кирил, Борис и Мартин създават песен, посветена на летеца – герой Димитър Списаревски, проявил изключителна смелост по време на Втората световна война. Искат българите да познават своите герои и да се гордеят с тях. Вярват, че модерния патриотизъм има място в днешното общество. В този етап от развитието си групата решава, че трябва да смени името си с българско. Наричат се ПоРок. За някои това означава повече рок, за други е просто порок. Според барабаниста Мартин най – големия порок на обществото ни е, че всички искат да бъдат еднакви. Група ПоРок обаче се различава по доста неща от повечето млади рок музиканти. Например по това, че не искат да пеят на английски. Намират българския език за много красив.
Знаят, че са извън стилистиката на широко лансираната в момента музика. Но вярват, че всяко качествено нещо рано или късно достига до хората. Искат да създадат общност от музиканти, които да си помагат при създаването на качествени проекти и да докажат, че в България има не само рап, хип - хоп и трап музика.
Тази година група ПоРок е сред участниците във Фестивала за поп и рок музика – София 2019, който ще се проведе на 18 септември в зала 1 на НДК. Радват се, че съществуват сцени като тази на Фестивала. Казват, че така се дава стимул на младите творци да създават нови песни. Много важна, според тях, е и социалната кауза на музикалното събитие - да оказва подкрепа на жени с репродуктивни проблеми. Това не е първото им участие. На Фестивала през 2017 година, под името stereorush, печелят наградата „Петър Гюзелев“.
Определят песента, с която участват в конкурса тази година, като много нежна и мелодична. Надяват се тя да докосне всеки по различен начин. Обясняват, че този тип песни се правят заради жена или заради раздяла. Казват, че когато един артист е нещастен в любовта, в сърцето му се отключват тайни места.
Ако искате да надникнете в тези тайни места чрез песните, които ще бъдат изпълнени на Фестивала за поп и рок музика, можете да се сдобиете с билети от касите на НДК и на https://www.eventim.bg/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 06, 2021
Рецептата за здраве на Христо Деянов – Доктора: Слушайте хубава музика и не се поддавайте на страха и агресията
Още
авг 28, 2021
Славчо Николов от БТР подава ръка на млади изпълнители
Още
авг 24, 2021
Илия Ангелов от „Диана експрес“: Жената до мен изпълва изцяло живота ми
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия