Отвориха първото легално канабис кафене в САЩ

окт 28, 2019
250

Първото лицензирано канабис заведение в САЩ отвори врати. Жителите на Лос Анджелис ще могат напълно законно да пушат различни видове марихуана в комбинация със специално подбрани ястия.

Мястото се казва Lowell Farms Canabis Cafe и от 300 кандидата успя да спечели битката с разрешителните за консумация на марихуана в Северна Америка. Това превръща Lowell Farms Canabis Cafe в първия бизнес в САЩ получил напълно легален лиценз от властите за употреба на леката дрога.

Точното местонахождение на заведението е в Западен Холивуд и неговите гости ще имат възможността да избират вида канабис, който ще консумират от специално създадено за целта меню, съдържащо описание на различни видове, аромати и ефекти. Клиентите ще могат да си изберат и ястия, които да са в унисон с вкуса на, подбраната от тях лека дрога. В храната няма да има добавени канабис съставки, подчертават изрично от Lowell Farms Canabis Cafe, заради действащото американско законодателство, което позволява консумацията на минимални количества марихуана.

В основата на концепцията на кафенето е да се развива нещо като сомелиерството при винените напитки, но с канабис. Специално обучен служител ще разяснява и показва на посетителите различните особености и специфики на видовете трева. Самата консумация ще се извършва с помощта на различни тръби, бонгове и други атрибути, подходящи за тази цел.

„Lowell Farms Cannabis Cafe ще бъде гостоприемна и безопасна среда за всички, които искат да се насладят и да научат повече за консумацията на канабис, абсолютно законно“, твърди ръководството на заведението.

Марихуаната все още е нелегална на федерално ниво в САЩ, но в много щати от скоро са въведени мерки за легализиране и декриминализация, което дава право на повече от една пета от американците да я пушат законно.

Последиците обаче от тези промени са негативни, отчитат американските лекари. В щата Колорадо легализират марихуаната през 2014 г. От тогава до сега броят на пациентите, които са постъпили в болница в тежко състояние, заради продължителна употреба на наркотика се е увеличил три пъти.

Други щати въведоха легално леката дрога с медицински цели, след като се установи, че тя има известни ползи като лекарствено средство. Сред тях са лечение на хронична болка и гадене, най-често при онкоболни и мигрена и намаляване на последиците от множествената склероза. Но като всяко лекарство и тя има странични ефекти.

Според д-р Стюарт Гитлоу, професор в Университета на Флорида и бивш президент на Американското дружество по наркомании, честата употреба на марихуана може да подсили хроничната загуба на внимание, да намали фокуса, мотивацията и концентрацията и да доведе до по-трудно постигане на успех в работата и училище. Пристранстените пушачи страдат от проблеми с паметта, координацията и затруднения при решаването на трудностите в живота.

Лекарите са единодушни, че тревата трябва да се изпозлва само като лекарство, в минимални количества и винаги под ръководството на специалист по здравето.

Източник: CNN

Тагове:
канабис САЩ заведение марихуана легализиране

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 27, 2020
Медиците във ВМА вече са с нова, по – висока защита срещу COVID-19
Още
май 26, 2020
Как една мексиканска баба, приготвяща традиционна храна, стана сензация в Интернет и събра над 2.5 милиона последователи
Още
май 22, 2020
Кучета ще разпознават болни от коронавирус по границите в Англия
Още
Събуди се спокоен!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия