Мелинда Гейтс инвестира 1 млрд. долара за равнопоставеност между половете

окт 28, 2019
297
Ще са нужни около 200 години, докато постигането на равенство между половете стане факт. Затова Мелинда Гейтс е решила да предприеме мерки и да трансформира различията между мъжете и жените. 
Преди броени дни филантропът и защитник на глобалните права заяви, че ще инвестира 1 млрд. долара в разширяването на влиянието и силата на жените. 
“Представям си, че се събуждам една сутрин, за да открия, че страната е продължила напред и медиите са спрели да отчитат системните неравенства между половете”, коментира Гейтс. Според нея в момента повече се говори за проблема, отколкото се действа. Затова компанията на милиардерката ще разпредели през следващите десет години сумата от 1 млрд. долара между партньорите , с които работи с цел да прилагат иновативни стратегии при повишаването на властта и лидерството на жените. 
Гейтс е основен привърженик на увеличените възможности за жените в областта на технологиите, здравеопазването и търговията. 
Нейната организация ще се съсредоточи върху три основни приоритета - премахване на бариерите върху професионалния напредък, бързото издигане на жени в области с голямо обществено въздействие като технологии, медии и политика и поощряване на компаниите, които въведат реформи за напредъка на жените. 
“Надявам се, че големият финансов ангажимент, който поемем днес ще се разглежда като вот на доверие за експертите и адвокатите , които работят по този въпрос’,  казва Гейтс. Тя се надява още нейната постъпка да послужи като покана към други големи компании и да ги подтикне да се присъединят към каузата. Инвестицият в бъдещето на жените не може да чака, категорична е съпругата на Бил Гейтс. 
Тагове:
Мелинда Гейтс Равенство между половете

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 27, 2020
Медиците във ВМА вече са с нова, по – висока защита срещу COVID-19
Още
май 26, 2020
Как една мексиканска баба, приготвяща традиционна храна, стана сензация в Интернет и събра над 2.5 милиона последователи
Още
май 22, 2020
Кучета ще разпознават болни от коронавирус по границите в Англия
Още
Събуди се спокоен!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия