Жените трябва да излизат с приятелки два пъти седмично, за да бъдат по - здрави

окт 09, 2019
2324

Дамите вече имат идеалното извинение да излизат с приятелките си. Защото според ново изследване на авторитетния Оксфордски университет, това подобрява здравословното им състояние.
Учените твърдят, че така дамите стават не само по – щастливи, но и по – здрави. Проследяват се стъпките до достигане на щастие във всички аспекти от живота на нежната половина от човечеството. Според психолога Робин Дънбар, цялостното здравословно състояние се подобрява, когато „правите различни неща“ с приятелки. Според изследването е добре да се пие бира, да се клюкарства и да се обсъждат любими теми. Причината е, че тези „неща“ карат жените да се смеят заедно. Сред ползите за здравето в този случай са по – бързото възстановяване след боледуване, по – силната имунна система, намаляването нивата на тревожност и увеличаването на цялостното положително себеусещане. Учените твърдят, че дори възстановяването след хирургическа операция, се случва по – бързо и лесно сред приятелки.
Повечето жени обаче не излизат често. Изследването установява, че само 2 от 5 жени излизат веднъж седмично или дори по – рядко, ако имат семейство, за което трябва да се грижат. Според учените, жените общуват по – добре когато си разменят шеги и забавни коментари. Значение има и броят им. Препоръчва се дамската компания да е поне четиричленна. Така се създават повече забавни ситуации.
Според изследователите, жените имат по – голяма нужда от приятелски връзки, отколкото имат мъжете. Така дамите повишават нивата на серотонин и окситоцин в организма си, обяснява Алиса Руби. И тази необходимост нараства с годините. „Задълженията ни стават все повече и това ни прави по – нервни и стресирани. При срещата с приятелки можем да бъдем себе си и да се освободим от напрежението.“
А най – полезно се оказва пътуването с приятелки. Затова вземете телефона и планирайте следващата си среща!

Източник: https://www.creativehealthyfamily.com/

Тагове:
приятелки среща

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
фев 06, 2020
Как да се справим с кожните проблеми през зимата?
Още
фев 04, 2020
Фитнес блогър: „ Когато тежиш по – малко, не ставаш автоматично по - щастлив!“
Още
яну 30, 2020
СЗО: Коронавирусът вече е глобална епидемия
Още
"Магията на баланса" - тайната за щастливо семейство и успешна кариера едновременно
Купи само за: 18.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия