Ползите от майчинството в по - зряла възраст, за които не предполагате

окт 10, 2019
1214

Много е изговорено за майчинството в по – млада възраст – лека бременност, по – бързо възстановяване и повече енергия за нощните хранения и ранното ставане. Но има доста ползи и ако се решите да станете майка след 35 – годишна възраст. Особено ако успеете да се абстрахирате от всички неприятни неща, които може да прочетете в интернет и от по – честите прегледи и изследвания по време на такава бременност.
Плюсовете на късното майчинство са доказани и научно при изследвания в Калифорнийския университет (публикувани в American Geriatrics Society). Според тях, късното раждане оказва благоприятен ефект върху мозъчната дейност. Учените твърдят, че жените, които раждат след 35 имат по – остър ум, по – добра памет и по – рядко страдат от деменция, когато остареят. Това се потвърждава от тестове, оценяващи паметта при 830 жени на средна възраст. Резултатите на дамите, които са родили преди да навършат 24 години били много по – лоши. Жените, станали майки след 35 показали по – добра памет и познания. Лекарите обясняват тази стимулация на мозъка с притока на хормони по време на бременността, които променят мозъчната химия и подобряват нейната функция в дългосрочен план.
Според European Journal of Development дамите в по – зряла възраст са и по – подготвени емоционално да станат майки. Изследване, проведено в Дания сочи че след 31 – годишна възраст майките са по – малко склонни да се карат и да наказват децата си. Така те порастват по – възпитани, по – добре социализирани и емоционално по – здрави в сравнение с връстниците си, родени от по – млади майки.
Проучване, публикувано в списание Menopause пък установява, че жените, които имат деца след 33-годишна възраст, са два пъти по-склонни да доживеят до 95 години в сравнение с жените, които раждат последното си дете преди 30-годишна възраст. И това е нещо, което си струва да се обмисли!

Източник:https://www.parents.com//

Тагове:
майчинство късно майчинство раждане след 35 жени майки

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 29, 2020
Да родиш внучето си: 51-годишна жена е сурогатна майка на детето на дъщеря си
Още
юни 26, 2020
Как се промени булчинската рокля от 1910 до днес?
Още
юни 24, 2020
Лияна Панделиева: „Защо, по дяволите, Тити е още с книжка?!“
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия