Нов метод на четене предотвратява умората и скуката при децата

окт 11, 2019
1313

Нова, авторска методика в допълнение към менталната аритметика ще насърчава децата да се развиват. Tе ще се учат на бързо четене с разбиране като целта е да развият интерес към книгите от ранна възраст. Това ще се случва с помощта на нова техника, която съчетава множество похвати за облекчено запаметяване на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации. С една дума идеята е децата да развият СУПЕРПАМЕТ. Цялата обучителна система е разработка на SmartyKids Bulgaria и се нарича SmartyЧетене.

Според науката четенето, също като смятането, се ръководи от различни дялове в мозъка. Детето не може да чете като възрастен човек. Затова е необходим по-различен подход – чрез трениране на мозъчния дял, което се осъществява чрез използването на определени техники и „мозъчни дразнители“, развиващи умението за скоростно четене с разбиране.

Много първокласници имат проблеми с това. Причините са различни и не винаги са очевидни както за родителите, така и за преподавателите. Бавното и неуверено усвояване на информацията води до общо понижаване на нивото на детето, на показателите за успеваемост и на интереса към обучението. Детето винаги предпочита това, което му се удава по-добре, и ако не му се помогне да заобича четенето сега, то ще го изостави бързо и задълго.

Smarty Четенето наподобява сглобяване на частите от пъзел. Методът се състои от отделни дейности, които водят до постигане на общата цел: тренира важни функции, които помагат на децата в усвояването на целевия навик – четенето. Упражненията са подредени по специален начин, така че да се предотвратят умората и скуката. Задачите се сменят постоянно и детето не се занимава твърде дълго с едно и също упражнение – така се запазва динамиката и се тренира превключване на вниманието.

В менталната аритметика децата могат да бъдат между 4 и 12 години, но на SmartyЧетене могат да се запишат тези, които вече са навършили 7 години. Дали курсът е подходящ за малките, се определя чрез специална диагностика, която проследява индивидуално нивата на възприемане на текст при тях. Първият урок от курса е напълно безплатен и не обвързва посетителите по никакъв начин. На него се прави презентация на методиката пред родителите и техните деца.

Друга основна техника за развиването на Smarty Четене е геймификацията „Околосветско пътешествие“ . Тя е наситена с много повече герои и приключения, благодарение на които децата ще научат полезна и любопитна информация за различни места по света. Така ще развият и общата си култура – ще се запознаят с бита и традициите на различни народи, ще научат много нови културни и географски забележителности и ще срещнат различни растения и животни от местата, които посещават. Чрез тази система децата разширяват своя поглед и придобиват нови възприятия.

Методът на менталната аритметика, какъвто е Smarty Четенето стана изключително популярен в България през последните две години, но истината е, че за света той не е новост. Същността на подхода се крие в развиването на умение за изключително бързо смятане на ум, без реално да се извършват сложните аритметични операции. Това от своя страна допринася за хармоничното развитие на умствените и интелектуални способности на детето. В заниманията се работи със специално сметало Абакус, познато в древните страни от хилядолетия, и използвано в традиционното обучение в източните страни и до днес.

Обученията с новата методика се провеждат в детски центрове SmartyKids България, намиращи се на територията на цялата страна.

Тагове:
четене деца нова методика Smarty Четене

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 26, 2021
Катерене по покриви и планини - как ученици във Филипините се борят, за да учат онлайн
Още
яну 26, 2021
По-ниски такси за подготвителните групи в детските градини в Пловдив
Още
яну 24, 2021
В Израел започват да ваксинират учениците от 16 до 18 – годишна възраст
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
За Нас
MyFamily.bg е уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за голямото...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия