Щастливите съпрузи са тези, които отделят време за себе си

окт 28, 2019
519

Снимка: freepik.com

Успешните партньорски взаимоотношения и поддържането на тръпката в брака не стават с инструкции и ясно дефинирани правила. Здравите партньорски отношения започват от нас самите и нагласите ни към връзката.

Трябва да приемем, че с времето промяната е неизбежна и да й отговорим с любопитство, а не със съпротива. До този извод е стигнал кличният психилог д-р Александра Соломон след дългогодишна работа с много двойки и семейства.

Да бъдеш страхотен съпруг/а се основава на това да гарантираш, че основните ти нужди като правилно хранене, спорт, здрав сън и любими занимания са задоволени.

Пациенти на специалиста твърдят, че когато не получават тези неща се чувстват много по-раздразнителни и уморени. Колкото са по-стресирани, толкова повече възприемат отговорностите си в семейството към съпруга и децата като тежест, а не като благословия. Дори умората ги кара да се припознават като жертви и по-малко способни да изпълнят задълженията си вкъщи.

При наличието на претовареност, психологът съветва да отделим малко време за себе си и да го запълним с приятни преживявания, които ни създават радост и спокойствие, отколкото да правим агресивни коментари или да се оплакваме. Това може да е четенето на книга, срещи с приятели, кино, хоби, разходки и на който, каквото му е на сърце.

В работата си с двойки д-р Соломон открива, че докосването извън сексуалните отношения е много съществен елемент за хармоничност във връзката. Докосването на партньора като хващането за ръка, прегрътка, целувка, потупване по рамото за подкрепа премахва ежедневните семейни раздразнения.

"Много е важно да не забравяме, че преди всичко сме били любовници и партньори, а не само двама души, които ръководят малкия бизнес - домакинството. Затова е добре съпрузите да прекарват повече време заедно и насаме. Това може да става като си определят срещи, както в началото на връзката. Ако вечерите са трудни, заради децата и работата, тогава може да се срещат и през деня", казва Д-р Соломон.

За да се намалят конфликтите е важно да се осъзнае, че съпругът/ата  имат различен начин на възприемане на света. Щастливите двойки приемат, че са двама различни хора и подхождат към недоразуменията с любопитство, а не с обвинение. Една от най-големите грешки е когато единят се опитва да промени другият.

Щастливите семейни двойки имат успешен брак, защото възприемат несъгласията по между си като възможност да разберат вътрешния свят на партньора си, вместо да се карат, обиждат и обвиняват.

Източник: parents.com

Тагове:
брак щастливи двойки семейство

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 06, 2020
Защо копнежът по бивши любими е толкова често срещан и силен
Още
авг 05, 2020
Високоплатени специалисти по разрушаване на връзки улесняват разводите в Япония
Още
авг 03, 2020
„Игра на тронове“ спечели класацията за най – добър сериал на века
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия