Пътуване с легендарния „Ориент експрес“

дек 02, 2019
485

Българинът асоциира пътуването с държавната железница с некомфортно, дълго и изморително преживяване. Има обаче и друг вид влакове. Не става въпрос за свръхмодерните японски или китайски машини, които сякаш са пристигнали от бъдещото. Един влак ви пренася назад във времето и ви кара да се почувствате като участник в зашеметяващ купон на Великия Гетсби. Това е „Ориент експрес“, с който пътуването е незабравимо преживяване, а не просто начин за придвижване.
Легендарният влак потегля за пръв път през 1883 година по маршрута Париж – Виена и става истинска сензация в Европа, защото предлага модерни ресторанти, спални вагони, топла вода и газификация. В купетата и салоните висят кристални полилеи, има дървен паркет и завеси от кадифе. Започват да го наричат „кралския влак“ - редовно превозва короновани особи, президенти и политици от висок ранг.


Когато се развежда със съпруга си през 1927 г, известната писателка Агата Кристи, се отправя на пътешествие с легендарния влак. За нея това е най – доброто начало на новия й живот. Вдъхновена от това пътуване, създава романа си „Убийство в „Ориент експрес“.


И днес във влака се отбелязват много годишнини от сватби, разводи и рождени дни. Като този на Илън Мъск – един от лидерите на нашата епоха. „Танцуваха цяла нощ. В 7 часа сутринта имаха йога сесия и след това спаха цял ден“, споделя мениджърът на влака Марко Джирото.


Легендарната машина продължава да посреща отбрани гости и да им предлага не просто пътуване, а истинско приключение. Движи се основно между Лондон, Париж и Венеция от март до ноември. Веднъж годишно пътува от Париж до Истанбул. Щастливите пътници в него са около 100, а за тях се грижи персонал от 50 човека.

Източник:https://www.travelandleisure.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 27, 2020
Краби – по – красивият и чист Тайланд
Още
яну 23, 2020
Какво обичат да си похапват в Тайланд
Още
яну 23, 2020
Зоопаркът в Сингапур – тропически оазис, в който няма решетки
Още
Каприз Ивент - цялостна организация на вашето събитие
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия