Библиотеката вкъщи оказва огромно влияние върху децата

дек 02, 2019
368

Според последните проучвания, ако едно дете расте в дом с достатъчно книги, това повишава неговата грамотност, когнитивни умения и дори математическите заложби. Домашната библиотека може да окаже по – сериозно влияние дори от заниманията, провеждани в училище и в университета. Израстването в дом на четящи хора, гарантира развитие на любознателност за цял живот и повишава допълнителните умения, изграждащи се извън обучението на детето.
Децата на родители, които имат средно образование, но четат и имат много книги в дома си, могат да развият по – добри умения от децата на висшисти, които не притежават много книги. Израстването с родителите, които постоянно търсят нови знания, е най – добрият начин за развитие на когнитивни умения. Те са необходими за ученето, запомнянето и мисленето. Сред основните са слуховата обработка, краткотрайната и дълготрайна памет, концентрацията.
Книгите помагат да се развият познавателни умения, които остават за цял живот. Те улесняват образователните и професионалните постижения, защото приучават към извършване на рутинни и монотонни дейности.
Най – големи колекции от книги имат скандинавските семейства. Повечето от тях притежават над 500 в дома си. Според учените обаче е необходимо да имате чак толкова богата библиотека. Положително влияние оказва притежанието на между 80 и 350 книги. В Чили, Гърция, Италия, Сингапур и Турция повечето семейства притежават под 80. Една от слабостите на изследването обаче е, че не отчита нарастващото потребление на електронни книги, в които могат да се качат стотици заглавия. И въпреки това притежанието на книги е отлична инвестиция в бъдещето на детето. Въздействието им е еквивалентно на няколко години допълнително образование, убедени са изследователите.

Източник:https://bigthink.com/mind-brain/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 22, 2020
Изнудванията и сексуалната експлоатация на деца са сред най-големите заплахи в нета
Още
яну 16, 2020
Как научих детето си, че слоновете не трябва да се яздят, а да се обичат
Още
яну 10, 2020
Как и кога да говорим с детето за секса?
Още
Каприз Ивент - цялостна организация на вашето събитие
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия