Защо невръстни деца стават топ милионери в You Tube?

яну 06, 2020
1245

За голяма изненада на всички най-високоплатената звезди в You Tube за 2018 и 2019 година е 8-годишно момче от Тексас. Невръстният Райън Каджи оглави класацията на Форбс за най-скъпоплатените звезди във видео канала. Само за миналата година Каджи е спечелил 26 милиона долара от своя канал Ryan World. За 2018 година момчето е заработило 22 милиона долара от видео профила си. Малолетният влогър е провокирал интереса на аудиотирията и рекламодателите с начина, по който прави ревю на детски играчки. Момчето разопакова и показва различни видове играчки като обяснява, как се използват, какво е качеството им и в каква игра могат да намерят мястото си.

Първият му канал дебютира през 2015 г. като „Ryan ToysReview“ и след това се превръща в „Ryan’s World“, чието съдържание усъвършенства и допълва с образователни видеоклипове. Днес вече Райън представя и собствена марка играчки и дрехи.

На второ място в класацията на Форбс попада 5-годишната Анастасия Радзинская от Русия, която се ражда с церебрална парализа. Въпреки прогнозите на лекарите, че тя никога няма да може да проговори, родителите й създават YouTube канал, в който редовно публикуват видеоклипове за това как детето им живее нормално и прави обикновени неща, като всеки човек. 5-годишното рускинче е хванало окото на рекламодатели като Dannon и Legoland, а печалбата й за 2019 възлиза на 18 милиона долара.

Децата всъщност винаги са се котирали много добре в YouTube. Техният прогрес към славата и парите не се различава много от децата на „Златния век“ на Холивуд, когато Шърли Темпъл стана номер 1 в периода 1935 - 1938 г, съобщават от Форбс.

Днешните звезди на YouTube следват същата формула, използвана при създаването на филми от времето на Темпъл – нисък бюджет и липса на производствени разходи. Вместо това магията на детската невинност печели зрителите.

Видеоканалът все повече се превръща в място, където хората могат просто да бъдат себе си и да правят обикновени неща, което се харесва на зрителите, особено щом се показва съдържание свързано с тяхното нормално ежедневие.

Според специалистите по социални мрежи причината за успеха на повечето деца е, че те не се опитват да станат звезди. Те са естествени и се забавляват във видеото, което показват.

Въпреки, че YouTube може да донесе огромна слава и приходи, само по себе си това не е път за кариера, твърди Джош Крендал, главен анализатор в Netpop Research. "Това е само още един потенциален канал за изключително талантливи, всеотдайни и страстни изпълнители, които да намерят своята публика."

"Кариерата не зависи от култа към личността и страстта", каза Крандъл. „Кариерата е резултат от години на обучение, опит и споделено знание. Кариерата е нещо, което можете да планирате и очаквате с нетърпение, ако основополагащите компоненти са изпълнени. За да изградите успешна кариера във филмовата и видео продукция, ще са необходими книги, уроци, наставници и безброй часове, за да се усъвършенства занаят.

Снимки: You Tube

Тагове:
You Tube влогъри Райън Каджи Анастасия Радзинская деца милионери

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 04, 2020
Изправени сме пред образователна катастрофа, алармира ООН
Още
авг 03, 2020
София се превръща в пъстра детска академия през целия месец август
Още
юли 30, 2020
„Бай Ганьо пътува“ – как да накараме детето си да я прочете?
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия