Предпочитат ли жените мъже с бради?

яну 21, 2020
802

В последните години все повече се увеличава броят на популярните актьори, рок звезди и публични личности, които си пускат бради. В зависимост от епохата и географското положение, брадите се асоциират с много неща – религия, доходи, климат, култура. Но въпреки широкото им разпространение и потенциална полезност, много хора си правят изводи за мъжа зад брадата без да знаят нищо друго за него.
Да я оставя ли да порасне или не? Това е въпроса, който много мъже си задават. Отговорът зависи от това кои са те, какво работят, какво е мнението на съпругата им и разни други чисто практични аспекти на въпроса. Доста от тях решават да я оставят (все пак с едно бръснене могат да възстановят стария си имидж). И постъпват правилно, защото според най – новото изследване на Тереза Кларксън, мъжете с по – сериозно лицево окосмяване, са по – атрактивни за дамите.
Изследването е проведено в началото на тази година, в Университета в Куинсланд и обхваща 919 жени на възраст между 18 и 70 години. Те са оценявали снимките на мъже с различна степен на лицево окосмяване. Показани са им фотографии на 30 мъже без бради, с бради и след компютърна обработка, правеща ги по – мъжествени. Дамите трябвало да разпределят снимките в две групи – на мъже, с които биха искали да имат краткотрайна връзка и на такива, с които биха предпочели дългосрочни отношения. Брадатите мъже, които имали по – мъжествено излъчване, са определени като по – атрактивни и по – желани за дълготрайна връзка. Изследователите обясняват това с факта, че мъжествените лица се асоциират със социално доминиращи и физически силни индивиди, а окосмяването ги подчертава. Според дамите, съществува връзка между мъжествеността на лицето и физическата сила, бойната способност и социалната упоритост. Мъжете с бради обикновено притежават и по – високи серумни нива на тестостерон. Те имат стереотипни възгледи за хетеросексуалните отношения. Затова жените, които искат да имат деца, намират за по – привлекателни брадатите мъже.
Не всички жени, участвали в проучването, обаче харесват брадати мъже. Някои дами посочват, че се притесняват от разпространението на паразити в гъстите бради. Този атрибут на мъжественост, може да се интерпретира и като предпоставка за лоша хигиена.
Без значение дали приемаме брадата като традиция или като модна тенденция, появата на мъж с такава, не оставя равнодушни повечето жени.

Източник: https://www.psychologytoday.com/

Тагове:
брада мъже мъжественост

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 16, 2020
Актьорът Джуд Лоу вече е баща на 6 деца
Още
сеп 07, 2020
Красен Кралев: „Не подценявайте жестокостта на коронавируса“
Още
сеп 04, 2020
Тити Папазов отново погази грубо правилата за движение
Още
Тематична детска книжка с интересни развиващи игри
Купи само за: 12.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия