7000 долара глоба и 6 месеца затвор, ако стоиш твърде близо до друг човек в Сингапур

мар 31, 2020
792

В Сингапур, едно от най-гъсто населените места в света, да стоиш или седиш твърде близо до друг човек вече е престъпление. То се наказва с глоба от 7000 долара и до 6 месеца затвор. Градът-държава предприема драстични мерки, за да ограничи разпространението на COVID-19.
Всеки, който умишлено седи на по-малко от метър от друг човек на обществено място или на опашка, ще бъде подведен под съдебна отговорност. Новите ограничения забраняват и сядането на определени, маркирани седалки, които трябва да остават празни. В Сингапур са затворени всички барове и нощни клубове. Поставено е ограничение за събирания на повече от 10 души.
Страната потвърди първия случай на COVID-19 на 23 януари, но успя да предотврати широкото му разпространение чрез масово тестване, проследяване на контактите на вирусоносителите и строги карантинни мерки.
Сега Сингапур, също като други градове в Азия, е изправен пред втора вълна от инфекцията. И други правителства в региона, които избягваха мащабното блокиране, провеждано в САЩ и Европа, вече въвеждат по-строги мерки, за да спрат възраждането на болестта. В Хонконг забраняват сервирането на алкохол в баровете и ресторантите. Китайските власти ограничават пристигането на чужденци в континенталната част на страната, за да предотвратят повторното внасяне на вируса от чужбина.

Източник: https://time.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 27, 2020
Медиците във ВМА вече са с нова, по – висока защита срещу COVID-19
Още
май 26, 2020
Как една мексиканска баба, приготвяща традиционна храна, стана сензация в Интернет и събра над 2.5 милиона последователи
Още
май 22, 2020
Кучета ще разпознават болни от коронавирус по границите в Англия
Още
Събуди се спокоен!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия