Кучета ще разпознават болни от коронавирус по границите в Англия

май 22, 2020
523

Снимка: the Medical Detection Dogs

Правителството в Обединеното кралство е предоставило на специализиран екип от изследователи почти 500 000 евро, за да разберат дали специално обучени кучета за биологично и медицинско откриване на заболявания могат да бъдат използвани като нова мярка за бързо тестване на COVID-19.
Кучетата за медицинско откриване имат успешна история, хващаща наличието на малария и някои видове рак при хората. Сега им е възложена нова мисия - да проверят дали могат да открият миризмата на коронавирус при пациенти, особено при тези, които не показват никакви симптоми, съобщава Euronews.
Програмата е партньорство между английското правителство, благотворителната организация Medical Detection Dogs и университети като Лондонското училище по хигиена и медицина.
До момента има солидна научна основа за използването на кучета при разпознаването на вируси, коментира ръководителят на програмата професор Джеймс Логан.
„Когато човек е болен, независимо от вида на вируса, той променя миризмата на тялото си, така че всъщност миришете различно. Това вече сме демонстрирали с болести като малария“, каза той.
Опитът на организацията и университета показва, че кучетата могат да познаят с много високо ниво на точност други заболявания като някои видове рак, Паркинсон, дори откриване на епилептични припадъци или нива на кръвна захар.
В момента върви обучение на първия набор от кучета по разпознаване на коронавируса и ако има доказателства, че се справят успешно ще бъдат разположени по граничните райони и летища в Обединеното кралство, за да подпомогнат бързото изследване на хората, пътуващи от чужбина.
Според изчисления на ръководителите на проекта всяко куче може да проверява до 250 пристигащи пътници на час на територията на летището.
Обучението на кучетата продължава между 8 и 10 седмици, а надеждата на основателите на програмата и правителството е до август или септември поне шест кучета да бъдат мобилизирани на летището.
За целите на програмата се използват лабрадори и кокер шпаньоли, а някои са смесица от двете.

:

Тагове:
кучета коронавирус COVID-19

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 04, 2020
Учени обясняват как да изчислите "човешката" възраст на кучето си
Още
юли 01, 2020
Над половината българи се определят като хубави
Още
юни 29, 2020
Как Банкок превърна неизползвана влакова линия в парк
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия