Красимир Вълчев: „Никой и никога няма да замени общуването в класната стая“

май 23, 2020
1215

Образованието е най-важната инвестиция, защото всичко - и великото и обикновеното започва от ученическия чин и от пространството на духа. С тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се обърна към българския народ по повод престоящия празник за 24 май. Той поздрави всички учители, учени, културни дейци, писатели, родители и ученици в навечерието на Деня на българската култура, просвета и на славянската писменост.

Ето част от речта му:

„ Макар в различна година като тази, българският учител прояви творчество и присъщите за професията хуманизъм и солидарност. В новите условия на виртуално обучение това стана видно за всички. Преподавателите се включиха отговорно като бяха креативни и смели. Отдадоха се на мисията си – образованието на българските деца и заслужават нашата признателност. В настоящите времена на изпитание обществото разбра, че учителят ще бъде винаги необходим. Никой и никога няма да замени общуването в класната стая. Преподавателите, тези най-ярки последователи на учението на Светите братя Кирил и Методий ще продължават да предават знания, чрез слово, да възпитават добри хора, да откриват нови хоризонти, да предизивкват мисълта, да поощряват мечтите. Виждаме тържеството на образованието, откриваме го в обединените усилия на учители и родители.

Благодаря и на учениците, които посрещнаха с интерес и без страх новите условия в образованието. Затова, че преодоляват заедно с преподавателите и семействата си предизвикателствата на настоящето. Поздравявам учениците и за благородните жестове на подкрепа към техните учители и към усилията и работата на българските медици. Това е урок по солидарност и много от вас, скъпи ученици вече взеха един важен изпит – този да бъдат на първо място човечни.

Благодаря и на родителите, те навлязоха в образователния процес, бяха съществена част от него и доказахме заедно, че може да устоим на кризата единствено като обединим усилия. Науката и учените са тези, които разкриват бъдещето пред нас.

Благодаря на българските учени и изследователи за приноса им във всяка една сфера на познанието. Поздравям творците на изкуството и културата, деятелите на словото, които заедно с таланта и уменията си пазят и развиват духовността и прославят българското име по света. Честит празник!"

Тагове:
Красимир Вълчев МОН 24 май образование

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 02, 2020
Още едно дете в 185 – та ДГ e с положителна проба за COVID – 19. Детското заведение продължава да работи
Още
юли 01, 2020
Тревожно! Българските ученици изпитват затруднения с книжовните и езиковите норми
Още
юни 30, 2020
Две малки рисчета от застрашен вид се родиха в Столичния зоопарк
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия