Сан Франциско настанява бездомните в "Село за безопасен сън", изградено от палатки на безопасно разстояние

май 25, 2020
178

Само на метри от сградата на кметството в Сан Франциско са разположени 80 палатки. Те представляват „Село за безопасен сън“ на бездомните в града. Всяка палатка е оградена от бяла линия и е разположена на безопасно разстояние от останалите. Това позволява да се спазва необходимата социална дистанция, предпазваща от разпространението на коронавируса. Районът между Централната библиотека и Азиатския музей на изкуствата е ограден за външни лица. Той се наблюдава денонощно и осигурява храна, душове и сметоизвозване.
Кметът на Сан Франциско призна, че не му се е искало да одобрява поставянето на палатките, но в противен случай бездомните хора ще се настанят отново на тротоарите, което не е безопасно. "В нормални времена бих казала, че трябва да се съсредоточим върху това да вкараме хората вътре и да санкционираме настаняването им по улиците. В момента обаче нямаме други възможности", поясни градоначалникът.
В Сан Франциско вече са осигурени хотелски стаи и фургони за 1300 бездомни. Регистрираните хора без подслон там обаче са повече от 8000.

Източник: https://www.marketwatch.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 29, 2020
Д - р Симидчиев: “Няма пари за проследяване състоянието на белите дробове при преболедувалите коронавирус, а те често са увредени“
Още
юни 26, 2020
Проф. Балтов: „Хората се разпуснаха прекалено много! Трябва да имаме самосъзнание и дисциплина“
Още
юни 25, 2020
Доц. Андрей Чорбанов: “Много малко хора са заразени на случаен принцип с коронавирус. Необходим е близък контакт“
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия