Лисабон – едно незабравимо преживяване за децата

май 28, 2020
506

Днес искам да ви разкажа за Лисабон - едно от местата, които те карат да усещаш живота, с всичките му вкусове по – силно. Топъл, пъстър и вълнуващ – този град остава в сърцето на всеки. Не е трудно да стане място за незабравима семейна почивка. Сигурна съм, че за 8 – годишния ми син ще остане един от най – цветните спомени.

Ние избрахме да отседнем в близост до Парка на нациите, където се намират някои от най – вълнуващите за децата места. Синът ми държеше първо да се повози на лифта, минаващ над река Тежу. Разгледахме района от високо и останахме силно впечатлени.

По крайбрежието на реката са разположени много ресторанти, кафенета, търговски центрове и детски площадки. Красиви цветни скулптури и фонтани привличат вниманието. И е почти сигурно, че детето ви ще поиска да се изкъпе в тях.

В парка се намира и Океанариума – Ocesnario de Lisboa, със своите 15 хиляди обитатели, смайващи сетивата. (Във видеото може да видите част от тях) Всъщност смайването настъпва още когато наближиш сградата и видиш, че тя „плува“ в океана и до нея се стига по мост.


Най – интересен е огромният аквариум в средата на сградата. Висок е 7 метра, а площта му е 1000 кв. м. Той е най – пъстър и с най – много обитатели, защото представя живота в Световния океан.


Много симпатични са и пингвините, на които е изградено специално местообитание, имитиращо почти напълно естествената им среда.


Паркът Едуардо VII също е прекрасно място, където можеш да се разходиш с детето си. Когато се изкачиш до най – високата му част, пред очите ти се разкрива поредната невероятна гледка или т.нар. мирадуро.


Зоопаркът - Jardim Zoológico de Lisboa е много приятно място. Предлага възможност да го разгледаш и от високо в специални кабинки. Насочваме се първо към тази опция, защото синът ми е любител на подобни преживявания. Така можеш да се насладиш на обитателите в зоопарка и на богата растителност в него, както и да разгледаш околността. (Във видеото може да разберете как изглежда зоопарка от високо)


Шоуто на делфините успя да предизвика по детски искрен възторг не само в сина ми, но в мен.


Центърът на Лисабон също предлага много възможности да се полюбувате на красивата атмосфера и да подобрите настроението си. Най – големият и известен площад е Комерсио или Площада на търговията. Някога тук се е намирал Кралският дворец. А днес е сцена за талантливи улични музиканти, артисти и фокусници.


В близост до площада се намира Санта Жуста - един от най – известните асансьори в света. Може да превозва до 29 човека в двете си каюти. Построен е от португалския инженер Раул Понсард - ученик на великия майстор Густав Айфел, чието творение е Айфеловата кула. Издига се на 45 метра и ако имате достатъчно търпение да изчакате да дойде реда ви, това може да бъде едно незабравимо преживяване за вашето дете.


Никой в Лисабон не пропуска да се повози на прословутия трамвай № 28. Жълтите му дървени мотриси са един от символите на града.


Улиците на града са изпълнени с малки, чаровни ресторантчета. Храната е прясна, проста и вкусна. Тук е раят за любителите на морска храна, като моето семейство.


Най – осезаемо обаче можеш да се докоснеш до местната култура на хранене в Time Out Market. Той представлява огромно отворено пространство, в което се помещават 24 ресторанта и 8 бара. Няколко са за торти и сладкиши, и синът ми се чувстваше на седмото небе, когато попадна тук.


Собствениците им са известни португалски готвачи. Разнообразието от храни и напитки е наистина зашеметяващо, а дългите маси, на които се събират много хора, водят съвсем естествено до започването на разговор с непознатите, които се хранят до теб.
В пъстрия свят на Лисабон със сигурност има още много вълнуващи места, които всяко семейство може да открие и обикне. А докато споделяме с децата си красотата на света, ни се дава втори шанс да станем по – добри и чувствителни хора.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 03, 2020
„Полет до никъде“ предлага летището в Тайпе за най – зажаднелите пътешественици
Още
юли 02, 2020
Прага отбеляза края на извънредното положение с масова вечеря на 480 – метрова маса
Още
юни 26, 2020
Парк „Мини България“ – разказ за великото минало на хилядолетна нация
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия