Южна Корея затвори отново училища само няколко дни след отварянето им

май 29, 2020
359

Повече от 500 училища в Южна Корея отново са затворени. Учениците прекараха само няколко дни в класните си стаи. Решението е взето заради възникването на нови огнища на коронавирус.
Вчера страната е отчела 56 случаи на инфектирани. Здравните власти са притеснени, защото те са предимно от гъстонаселени райони.
Паркинги, художествени галерии, музеи и театри в Сеул и околностите, където живеят близо 52 милиона души - също са затворени за следващите две седмици.
Организираните от правителството събития в столичния район ще бъдат отменени или отложени, заяви министърът на здравеопазването Пак Ньон-ху. Властите препоръчват частните академии и интернет кафенетата там да не отварят врати до 14 юни.

Повечето нови случаи са свързани с Център за дистрибуция западно от столицата Сеул. Складът е на най-голямата фирма за електронна търговия. Властите обявиха, че обектът не спазва противоепидемиологичните мерки. Тествани са хиляди работници.
В Южна Корея никога не са налагали пълна блокада, а масово тестване. Повечето от мерките за социална дистанция са доброволни. Министърът помоли хората, живеещи в Сеул и околностите, да се въздържат да излизат навън през следващите две седмици.

В Южна Корея са регистрирани 11 402 случая на заразени с коронавирус. 269 са случаите с летален изход, а 770 пациенти в момента са в изолация.

Източник: https://edition.cnn.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 02, 2020
Още едно дете в 185 – та ДГ e с положителна проба за COVID – 19. Детското заведение продължава да работи
Още
юли 01, 2020
Тревожно! Българските ученици изпитват затруднения с книжовните и езиковите норми
Още
юни 30, 2020
Две малки рисчета от застрашен вид се родиха в Столичния зоопарк
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия