Вече е възможно да отседнете в прочутото училище за магьосници „Хогуортс“

юни 09, 2020
194

Повече от 20 години много от нас мечтаят да седят на чиновете в Училището по магия и вълшебство „Хогуортс“. Според романите на Джоан Роулинг, единствено избраните получават писмо, че са приети там. Но ако още не сте получили своето, не се отчайвайте! Вече има ваканционен дом, който пресъздава подробно приказното училище.
Вилата на Wizard's Way се намира в Орландо, Америка. Тя е само на 30 минути от World of Harry Potter в Universal Orlando. Разполага с осем тематични спални и пет бани. Може да я наемете за 305 долара на вечер.
Всички знаем, че до училището за магьосници се стига с Експрес Хогуортс, който тръгва от гара Кинг Крос, облицовани с червени тухли. По тази причина една от стаите пресъздава именно това място.

Друга стая разполага с легло, оформено като летящия Ford на семейство Уизли, с който Рон и Хари се забиват в дървото, движещо клоните си като ръце.

Нито един дом, вдъхновен от Хогуортс, не би изглеждал достоверно без галерия с портрети по стълбищата, подобни на говорещите картини в Училището.

В една от стаите гостите могат да надникнат директно във витрината на магазина за вълшебни пръчки на Диагонали и да спят под украинския дракон, охраняващ магьосническата банка.

Всеки от домовете, в които са разпределени учениците, също има своя стая. Тази на Грифиндор е червена и разполага с изкуствена камина, златен снич и метлата на Хари Nimbus 2000. И точно както в книгата, здравите дървени рамки за легло са оградени от кадифени завеси.

Хафълпаф са известни с това, че са справедливи, честни и работливи и жълтата им стая е проста и изчистена.


Мъдрите и остроумни могат да спят в стаята на Рейвънклоу. Тя е грандиозна и ефирна, със светещ таван.

Ако пък сте прекалено амбициозни, тогава изберете стаята на Слидерин. Зелена е и изглежда като част от подземие. В нея има светещи кълба и змийски мотиви.

В стаята на Дъмбълдор има много книги. Там е ,разбира се и феникса Фоукс.

Ако искате да се докоснете до живота на Хари при семейство Дърсли, може да спите под стълбите на къщата. Или просто да разгледате този кът.

Въпреки че няма свещи, висящи във въздуха или омагьосан таван, трапезарията много напомня на тази в Хогуортс.

Стаята за игра е декорирана като игрище за куидич.


Домашното кино е обзаведено като Забранената гора. Можете дори да видите своя покровител, предпазващ ви от диментори.

В задният двор може да поиграете край басейна на подобие на магьоснически шах. Запазете спокайствие, фигурите не могат да се движат сами.

Източник: https://www.insider.com/harry-potter

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 03, 2020
„Полет до никъде“ предлага летището в Тайпе за най – зажаднелите пътешественици
Още
юли 02, 2020
Прага отбеляза края на извънредното положение с масова вечеря на 480 – метрова маса
Още
юни 26, 2020
Парк „Мини България“ – разказ за великото минало на хилядолетна нация
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия