Прага отбеляза края на извънредното положение с масова вечеря на 480 – метрова маса

юли 02, 2020
358

Жителите на чешката столица построиха 480 -метрова маса и празнуваха заедно края на извънредното положение в страната. Те се събраха около известния Карлов мост, след като правителството премахна ограниченията за масови събирания.


Чехия блокира икономическия и социалния си живот още в началото на глобалната пандемия от коронавирус. Тя беше сред първите, които наложиха задължителното носене на маски. Навременните мерки помогнаха на страната да избегне най-лошия сценарии за разпространение на вируса. "Искаме да отбележим края на кризата като се срещнем и показажем, че вече не се страхуваме да бъдем един с друг, че не се страхуваме да си отчупим от сандвича на някого". Това споделя Андрей Кобза - собственик на кафене в Прага и един от организаторите на събитието. "Всеки трябваше да направи нещо - да донесе храна или цвете. Идеята беше всички да се участват", казва Кобза.


Масите бяха украсени с бели покривки и цветя, а местните жители пиеха и споделяха храната си, докато слънцето залязваше над града.
Чехия е регистрирала 12 000 случая на коронавирус. Починалите от него са 349, сочат данни на университета „Джон Хопкинс“.

Източник: https://edition.cnn.com/travel/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 10, 2020
Сърф в карнавални костюми по каналите на Санкт Петербург
Още
авг 07, 2020
Средновековните „винени прозорци“ във Флоренция отвориха за пръв път от век насам
Още
авг 06, 2020
Отварят за посетители любимата градина на кралица Елизабет в замъка Уиндзор
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кикбокс Екипировка авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Екипировка кикбокс авг 02, 2020
Цена: 160 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия